Yrttivoissa persilja korvattiin basilikan, rucolan ja timjamin sekoituksella ja tällä koostumuksella leivästä tuli ainakin todella maistuvaa.
Iso nippu yrttejä hienoksi silputtuna (esim. persilja)
6 isoa valkosipulinkynttä puristettuna
75 g voita huoneenlämpöisenä
Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi.
Taikina
1/4 tuorehiivapala (á 50 g)
2 1/2 dl vettä
350 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja jauhot keskenään toisessa kulhossa ja lisää neste joukkoon vähitellen. Sekoita hyvin ja anna taikinan olla 10 minuuttia. Vaivaa taikina ja anna sen kohota liinan alla 1 1/2 tuntia.
Kauli taikina noin 5 mm paksuksi suorakulmioksi. Levitä päälle kolmasosa yrttivoista ja taittele taikina pituussuunnassa kolminkerroin. Levitä päälle taas kolmasosa yrttivoista ja taittele taas pituussuunnassa kolminkerroin. Levitä päälle loput yrttivoista ja taita pituussuunnassa kaksinkerroin. Anna leivän kohota pellillä liinan alla vielä noin 45 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti