maanantaina, lokakuuta 15, 2007

Orzosalaatti fetalla ja pinaatilla

Ihastuksemme orzoon sai meidät kokeilemaan myös salaattia orzopastasta. Tämän salaatin myötä meidän tuli käytettyä ensimmäistä kertaa tuoretta pinaattia. Salaatti oli mieleemme, sillä pastan, pinaatin, fetan ja pinjansiementen yhdistelmä, lisänä pieni etikkaisuus, toimii hyvin.

250 g orzoa
1/2 dl viinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
1/4 tl mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
noin 10 oliivia
100 g tuoretta pinaattia
1 salottisipuli
1/2 dl pinjansiemeniä
100 g fetaa
merisuolaa ja mustapippuria maun mukaan
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja anna jäähtyä. Sekoita viinietikka, murskatut valkosipulinkynnet, mustapippuri ja oliiviöljy keskenään kastikkeeksi. Sekoita isossa kulhossa jäähtynyt pasta, oliivit, silputut pinaatit ja sipuli, pannulla paahdetut pinjansiemenet ja murskattu feta. Sekoita salaatin joukkoon huolellisesti kastike ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Lisää annoksen päälle halutessasi aurinkokuivattuja tomaatteja.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia tästä ihanasta ohjeesta! Tuo orzo on kyllä parasta pastaa salaatteihin!

Pippuri kirjoitti...

Ole hyvä vain! :) Tajusimme vasta hiljattain itsekin orzon erinomaisuuden, joten jatkossa sitä tulee varmastikin käytettyä vieläkin enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Orzoa minakin kaytan paljon. Ihana resepti :)