Pippuri leipoi työkavereiden tapaamiseen helppo- ja nopeatekoisen mutakakun. Kakkua varten ei tarvitse kaivaa esiin edes vatkainta, vaan se valmistuu pelkästään ainekset sekoittamalla ja paistamalla. Ohjeen tarjosi Herkkupuoti.
150 g voita
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilijasokeria
1/2 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 18 cm:n kakkuvuoka. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon voisula. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne sitten munavoiseoksen joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
20 kommenttia:
Mielessä on ollut pitkään tehdä mutakakkua ja tuommoinen "sekoittamalla valmis" sopisi näin viikolla tehtäväksi. Kiitos vinkistä :)
Kakku houkuttelee kyllä makunsa lisäksi myös helppotekoisuudella. Sitä on tullut tehtyä jo pariinkin otteeseen :)
Mutakakku on mielestämme parhaimmillaan kostean mehevää, joten kannattaa olla tarkkana paistamisajan suhteen. Saattaa olla, että hieman lyhempikin aika riittäisi kuin 20 minuuttia.
Tein kerran tällä reseptillä mutakakkua - ja koukkuun jäin! Ehdottomasti paras löytämäni resepti ja nykyään aina automaattisesti googletan tämän blogin, jos haluan herkkua. Kiitos!
Vielä kun sekoittaa joukkoon pari ruokalusikallista appelsiinimarmeladia, niin johan on vielä parempaa :)
Kauheeta skeidaa, tästä tuli ihan hirveetä settiä, meni ihan huonosti! Muutenkin te Limepippuri olette ällöttäviä, kauheeta söpöilyä. Hyi hitto. Nykyään aina automaattisesti googletan tämän blogin jos haluan voida pahoin.
Hyväähän tästä tuli, vaikka ekalla kerralla epäonnistuinkin surkeasti :D Ei ilmeisesti kannata laittaa kumottavaan vuokaan ;) Mutta toisella kerralla irtopohjavuoan kanssa tästä tuli hyvää <3
pitääks laittaa iha tavallista kaakaojauhetta vai sitä tummaa kaakao jauhetta?
Tähän mutakakkuun kannattaa ehdottomasti käyttää tummaa kaakaojauhetta.
Kiitos reseptistä! Tein kakun jokin aika sitten ja nyt voin kertoa että myös MAIDOTON versio onnistuu: käytin juoksevaa rasvaa (sulatin kuitenkin senkin kattilassa) ja TOSIHYVÄÄ tuli! Ihanan pehmeää ja melkein toffeemainen rakenne... Käytössä oli piirakkavuoka 24cm eli niinkin onnistuu hyvin, ohut tuli muttei haittaa. :o)
Linkki jäi epähuomiossa pois..
Tämä on kyllä niin hyvä resepti. Onnistuu takuuvarmasti myös tälläiseltä ei-leipurilta :)
Kokeilin myös gluteenitonta versiota. Vehnäjauhot korvasin 1dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta, ja korppujauhot jätin tietenkin pois. Tuli ihan perusversion makuinen ja näköinen!
Kiitos hyvästä reseptistä!
Tän voi tehdä myös mikrossa silikonivuoassa. Tulee nopsaan! Paistoaika mikron tehosta riippuen 5-8 min. Pääsee vähän helpommalla, kun ei tarvi voidella vuokaa eikä nyt helteellä lämmittää uunia.
Pitkän mallisessa silikoni vuoassa tein, ja tuli aivan herkku NAAM :P
Ja aivan mainio tarjottava vieraille, jonka voi kääräistä vaikka, vieraitten läsnäollessa, kun tulee niin nopsaaan ^^
Mutta onko kukaan kpokeillut toisenlaisessa silikonivuoassa ?
Oma kakku nimittäin on aika paksu, kun on pitkulainen vuoka ja kypsyy näin ollen rahtuen hitaammin, ja joskus taas kypsyy ihan liikaa, en ole vielä löytänyt sitä kultaista keskitietä, kun en vanhasta mikrosta löydä tehoja...
Oli kyllä aivan älyttömän helppoa, ja hyvää!
Aivan mahtavaa, makeaa ja suklaista! Tulee tosiaan mikrossakin hyvin. Vaniljajäätelön kanssa aivan ihanaa!
mulla tuli tosi kovat reunat että niitä ei ees pystynyt kunnolla puremaaan
meillä ei ollut tuollaisen kokoista piirakkavuokaa, mutta tuplasin annoksen ja laitoin tommoiseen n. 24sm halkaisijaltaan (: kannattaa sitten pidentää paistoaikaa vähän jos tekee niinkuin minä
Varmaan ihan hyvää, mutta eihän tämä mutakakkua ole!
Tyttöjentilan leivontaryhmä kiittää erittäin hyvästä ohjeesta :)
leivontaryhmä.blogspot.com
Ite oon nyt parikertaa tehneenä pakko sanoo et on kyllä yksi parhaimmista mutakakku ohjeista, helpoin kans! Ja niin hyvää :3
Lähetä kommentti