torstaina, lokakuuta 04, 2007

Jamien tapaan, osa 4: paras pastasalaatti

Pastasalaatit ovat yleensä varsin ruokaisia, nopeatekoisia ja herkullisia. Jamien parhaassa pastasalaatissa makuhermojamme hiveli erityisesti sen kevyt etikkaisuus.

4 annosta

300 g simpukkapastaa (meillä fusillia)
3 valkosipulinkynttä
200 g keltaisia kirsikkatomaatteja
200 g punaisia kirsikkatomaatteja
1 kourallinen mustia oliiveja
2 rkl tuoretta, silputtua ruohosipulia
1 kourallinen tuoretta, silputtua basilikaa
1/2 kurkkua
4 rkl valkoviinietikkaa
7 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan niin, että se on juuri ja juuri kypsää. Lisää pastan kanssa kiehuvaan veteen myös valkosipulinkynnet. Kaada pastat lävikköön ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla. Poimi valkosipulinkynnet talteen kastiketta varten.

Kuutioi tomaatit ja kurkku sekä viipaloi oliivit. Silppua ruohosipulit ja basilikat. Kumoa pasta, kasvikset ja yrtit tarjoiluastiaan. Puserra valkosipulit kuoristaan ja soseuta ne morttelissa. Lisää joukkoon viinietikka, öljy, suola ja pippuri. Lusikoi kastike muiden aineiden päälle kulhoon, r
ipottele joukkoon maun mukaan suolaa ja pippuria ja sekoita kevyesti nostelemalla.

Ei kommentteja: