Vaikka kesän ruoat ovat pääsääntöisesti valmistuneet grillissä, valmistui Valion ohjeistama eksoottinen uunibroileri ja Pastanjauhajien sitruunaiset valkosipuliperunat uunin lämmössä. Salaattipuoli hoitui kirsikkatomaateilla ja parsalla.
Uunibroileri
4 maustamatonta broilerin rintafileetä
1 tl suolaa
1 tl currya
1/2 dl makeaa mietoa chilikastiketta
1/2 dl limetti- tai sitruunamehua
1/2 dl hunajaa
2 dl ruokakermaa
Mausta rintafileet suolalla ja currylla ja laita uunivuokaan. Sekoita kulhossa keskenään loput ainekset ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Sitruunaiset yrttivalkosipuliperunat
650 g perunoita
2 rkl oliiviöljyä
10 pilkottua valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu ja ja raastettu kuori
1 rkl vettä
6 laakerinlehteä
1 tl timjamia
1/2 tl kuivattua oreganoa
3 rkl kuivattua rosmariinia
1/2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
Viipaloi perunat ja sekoita niiden joukkoon muut ainekset. Kypsennä välillä käännellen 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Kirsikkatomaatti-parsasalaatti
1/2 tlk (á 330 g) valkoista säilöttyä parsaa
1/2 tlk (á 330 g) vihreää säilöttyä parsaa
noin 10 kirsikkatomaattia
1/2 rkl viinietikkaa
1 rkl öljyä
1 rkl vettä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa
mustapippuria
basilikaa
Kokoa kulhoon halkaistut kirsikkatomaatit sekä valutetut ja paloitellut parsat. Sekoita viinietikka, öljy, vesi, valkosipulimurska, suola, pippuri ja basilika keskenään ja valuta kastike parsa- ja tomaattipalojen päälle.
2 kommenttia:
Tosi hauska toi parsa-tomaattisalaatti! Ei tulisi ensimmäisenä yhdistelmä mieleen, mut varmasti hyvää :)
Lisäsin bloginne muuten linkkilistaani, sopiiko? :)
Anna, mukava, että löysit blogimme. Ilman muuta sopii, että blogimme on linkkilistallasi.
Lähetä kommentti