Glorian ruoka&viini tarjoili erääseen kesäiseen iltaan ohjeen mausteisesta viininmakuisesta hedelmäkeitosta. Keitto oli todella hyvää sellaisenaan, mutta se saattaisi olla kokeilemisen arvoinen myös esimerkiksi jonkun vaniljaisen kera, joka pehmentäisi keiton mausteisuutta.
2 luumua
2 nektariinia
2 dl mansikoita (tai vadelmia)
4 dl makeaa roseekuohuviiniä (käytimme kuohumatonta)
3/4 dl sokeria
ripaus jauhettua kardemummaa
3 kokonaista neilikkaa
2 tl perunajauhoja
2 rkl vettä
reilu ripaus mustapippuria
Huuhtele luumut ja nektariinit ja lohko hedelmäliha. Kiehauta viini, sokeri, kardemumma ja neilikat kattilassa. Lisää luumu- ja nektariinilohkot ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää suuruste liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja keitä vielä minuutti. Lisää lopuksi tuoreet marjat liemeen. Mausta mustapippurilla.
1 kommentti:
Estas recetas están para hacerlas en momentos muy especiales pero estoy por hacer esta ahora. Tiene una pinta deliciosa.
Lähetä kommentti