Männä viikonloppuna jalkauduimme mustikka-apajille, mutta kävi niin, että Pippuri kääntyi kannoillaan pakoon hyttysiä ja Lime jäi paksunahkaisena poimimaan. Sadosta syntyi kevyemmät mustikkamuffinssit Marien ohjeen pohjalta.
1 muna
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl juoksevaa margariinia
1 dl maitorahkaa
1/4 dl maitoa
3 dl mustikoita
Vaahdota muna ja sokeri. Siivilöi vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita varovasti. Sekoita rahka ja maito ja lisää ne rasvan kanssa taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää mustikat ja kääntele taikina juuri ja juuri sekaisin. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
2 kommenttia:
Olikos kevyemmät muffinssit millaisia, kelpaisko vieraille? :)
Meille (ja myös vieraille :) ) nämä maistuivat hyvin. Saattaa olla, että muffinssit kaipaisivat kuitenkin joidenkin makeista leivonnaisista pitävien mielestä enemmän sokeria.
Lähetä kommentti