Eräänä lauantaina herkuttelimme grillauksen päätteeksi suussa sulavan pehmeillä pariloiduilla banaaneilla ja rommi-limettijäätelöllä. Ohjeistusta antoi yksi kirjastosta kannettu kirja, Grilliherkkuja parilalla.
4 banaania kuorineen
hunajaa
Rommi-limettijäätelö
1 l (täys)maitoa
4 dl sokeria
2 limetin kuori raastettuna
1 kanelitanko pätkittynä
4 rkl tummaa rommia
2 munanvalkuaista
Valmista ensin jäätelö. Kuumenna maito, sokeri, limetinkuori ja kaneli kattilassa kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä kaksi minuuttia ja anna sitten jäähtyä. Siivilöi seos kulhoon ja sekoita joukkoon rommi. Vatkaa seos sauvasekoittimella sakeaksi ja kermaiseksi. Lisää lopuksi vaahdotetut valkuaiset seokseen. Jäädytä seos muovirasiassa pakastimessa.
Halkaise banaanit pituussuunnassa ja sivele ne hunajalla. Laita banaanit leikattu pinta alaspäin parilalle ja kypsennä noin 5 minuuttia, käännä ja kypsennä toinen puoli. Asettele banaaninpuolikkaat lautaselle ja tarjoa jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti