torstaina, kesäkuuta 21, 2007

Jaffalla maustetut muurinpohjalätyt

Muutaman mökillä tehdyn muurikkakokeilun jälkeen innostuimme ostamaan muurikan myös omaan pihakeittiöömme. Lime osoitti olevansa nopea oppimaan ja vielä melkoisen taitavakin pannun käsittelyssä.

Viime viikonlopun mökkiherkkuihin kuului kesän ensimmäiset muurinpohjalätyt, joihin Maku ohjeisti hieman erilaisen säväyksen Jaffalla. Katsotaan, mitä muuta saamme kesän aikana muurikalla aikaiseksi.



Muurinpohjalätyt

2 munaa
4 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
25 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl appelsiinilimonadia (esimerkiksi Jaffaa)

Paistamiseen:
voita tai margariinia

Riko munat kulhoon ja vatkaa joukkoon maito, jauhot ja sula rasva. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia. Sekoita Jaffa taikinan joukkoon juuri ennen paistamista. Paista taikinasta lättyjä joko muurikka- tai paistinpannulla.

Aprikoositäyte

1 prk (420 g) säilykeaprikoosia
1 prk (125 g) aprikoosisosetta (lastenruoka)

Valmista täyte sekoittamalla valutetut ja pilkotut säilykeaprikoosit aprikoosisoseeseen.

Ei kommentteja: