keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2007

Fetafocaccia

Feta on yksi niistä aineksista, joita jääkaapistamme löytyy aina. Kun Arla tarjoili meille reseptilehdykäisessään fetafocaccian ohjeen, tyhjeni taas yksi fetapurkki, eikä turhaan. Leivän valmistustavasta johtuen leipä on helppo myös halkaista, jolloin fetamuruja jää molemmille puolikkaille.


25 g hiivaa
3 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl tomusokeria
3/4 rkl karkeaa suolaa
9 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g fetaa muruna
1 1/2 rkl rosmariinia
1 rkl oliiviöljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Säästä noin 1/4 dl jauhoista taikinan työstämiseen. Vaivaa taikinaa voimakkaasti. Kohota taikinaa peitettynä noin 1/2 tuntia.

Aseta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja työstä se notkeaksi. Kauli taikinasta noin 30cmx35cm levy. Levitä juusto ja rosmariini toiselle puolelle taikinalevyä ja taita päälle toinen puoli taikinasta. Siirrä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja kauli taikina uudelleen 30cmx35cm levyksi. Kohota vielä peitettynä 1 tunti. Paina taikinaan muutama syvä kuoppa ja kaada niihin vähän öljyä. Koristele rosmariinilla. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Taitaapa löytyä minunkin kaapista leipään käyvä feta. Rosmariini rehottaa onnellisena omassa purkissaan ikkunalla, joten sitäkin löytyy. Käytittekö itse kuivattua vai tuoretta rosmariinia?

Anonyymi kirjoitti...

Kävimme kolmessa kaupassa etsimässä tuoretta rosmariinia, mutta laihoin tuloksin. Jouduimme sitten käyttämään kuivattua rosmariinia.

Anonyymi kirjoitti...

Siis apua mitä herkkuja. Tätäkin ollaan tehty, mukaan ollaan kyllä heitetty vielä oliivejakin. Rosmariini on ihan ehdoton juttu. Nam, Nam.