maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Amerikkalaiset kateleivät

Kuten lupasimme aikaisemmin, olemme ainakin vielä onnistuneet leipomaan itse hyvää leipää aakkosjärjestyksessä, sillä toisena ohjeena aakkoshakemistossa oli amerikkalaiset kateleivät. Katsotaan miten meidän käy, sillä kolmantena vuorossa oleva leipä onkin vähän haastavampi, sillä sen valmistuminen kestää kolme päivää. Lime sitä parhaillaan keittiössä työstää.

Kuten alkuperäisessä ohjeessa kuvataankin, kateleivät todella olivat "kevyitä, ilmavia ja hauskan näköisiä". Maistuivat mainiosti
yrttilevitteeseen pala palalta dipaten.

50 g margariinia tai voita
2 1/2 dl maitoa

1/2 hiivaa
1 tl suolaa
noin 8 dl vehnäjauhoja

voiteluun margariinia tai voita

Sulata rasva, lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada taikinaneste hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää suola ja jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinalustalla noin 24 cm leveäksi ja 55 cm pitkäksi levyksi. Leikkaa levystä noin 4 cm leveitä suikaleita. Voitele ne huoneenlämpöisellä rasvalla ja nosta kuusi suikaletta päällekkäin. Leikkaa pino sitten neliskulmaisiksi paloiksi ja nosta palat muffinssivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kohota leipiä leivinliinan alla noin 3
5 minuuttia tai kunnes ne ovat kooltaan lähes kaksinkertaisia. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 10 minuuttia.

4 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

No johan ovat veikeän näköisiä leipäsiä! Takuuvarma puheenaihe illallisella. :)

Polkkapossu kirjoitti...

Jep hauskoja ovat tosiaan.

Pippuri kirjoitti...

Näiden leipästen syöminenkin oli hauskaa puuhaa, kun leipää sai nakertaa siivu siivulta. Itse asiassa kumpikaan meistä ei edes kokeillut haukata leipää kokonaisena. :)

Aurinko kirjoitti...

Leivistä tuli oikein veikeän näköisiä. Maukkaita ovat!