sunnuntaina, toukokuuta 27, 2007

Tomaattiset pinaattikierreleipäset

Pippuri emännöi tänään kynttiläkutsuja ja vieraille tarjottiin muun muassa aurinkokuivatulla tomaatilla höystettyjä pinaattikierreleipäsiä, joiden alkuperäinen ohje löytyy Maku-lehden nettisivuilta. Suosio oli niin suuri, että ohje pitää julkaista hetimmiten, että muutkin, ainakin kutsuilla käyneet, pääsevät sitä omissa keittiöissään kokeilemaan.

Taikina
6 dl vettä
50 g hiivaa
150 g pakastepinaattia
2 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
1 rkl suolaa
1 1/2 dl kaurahiutaleita
noin 14 dl vehnäjauhoja

Täyte
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
150 g aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Voiteluun
1 muna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kuivaksi puristettu pinaatti, hunaja, öljy, suola ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Kohota taikinaa liinan alla noin 40 minuuttia.

Tee taikinan kohotessa täyte. Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Jauha sipulit ja muuta täytteen ainekset monitoimikoneella tasaiseksi tahnaksi.

Jaa taikina kahtia ja kauli palat vajaan sentin paksuisiksi suorakulmaisiksi levyiksi. Levitä täyte levyille ja rullaa levyt pötköiksi levyn pitkältä sivulta alkaen kuten kääretorttua tehdessä. Leikkaa molemmat pötköt noin 20 osaan.Anna kierreleipäsien kohota pellillä leivinpaperin päällä liinan alla noin 15 minuuttia ennen paistamista. Voitele kierteet munalla ja paista niitä 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja: