Valion kirjasta Jälkiruokien helmiä löysimme tällaisen luumuherkun.
Luumukohokas
200 g kuivattuja luumuja
2 dl vettä
1 dl mantelirouhetta
1 dl sokeria
6 valkuaista
2 rkl tomusokeria
vuokaan rasvaa
Keitä luumuja noin 10 minuuttia vedessä. Soseuta luumut ja sekoita 1/3 sokerista ja mantelirouhe joukkoon. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi ja vatkaa lopuksi joukkoon loput sokerista. Nostele luumu-manteliseos vaahdon joukkoon varovasti. Kaada seos voideltuun vuokaan ja kypsennä 150 asteessa noin 45 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kypsennyksen aikana. Tarjoile kohokas heti konjakkikermavaahdon kanssa.
Konjakkikermavaahto
2 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
1/2 tl vanilliinisokeria
1 rkl konjakkia
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja konjakilla.
1 kommentti:
Lakkakiisselin päällä toi konjakkikermavaahto on ihana jälkiruoka myös.
Lähetä kommentti