lauantaina, syyskuuta 05, 2015

Suklaajuustokakku

Kyläillessämme saimme maistaa sen verran hyvää kakkua, että resepti piti saada itselle ja laitetaan se tänne hyvään talteen, sillä kakkua tulee tehtyä varmasti monenmonituista kertaa. Ohje on alunperin Pirkasta ja kakku on suositeltu tarjoiltavaksi marjakastikkeen kanssa.

Pohja
1/2 pkt (à 400 g) digestivekeksejä 
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa) 
75 g meijerivoita 

Täyte
200 g tummaa suklaata 
5 liivatelehteä 
1 tlk (2 dl) vispikermaa 
1 tlk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa 
200 g turkkilaista jogurttia
3/4 dl sokeria 

Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sulata rasva ja lisää se muruihin. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 22-23 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu. 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa (250 W) 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Sekoita vaniljakastike sähkövatkaimella suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita joukkoon myös turkkilainen jogurtti ja sokeri. 

Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos täytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille.  

Ei kommentteja: