sunnuntaina, syyskuuta 23, 2012

Mutakakkuja

Kuukaudet vierii ja edellisen reseptin julkaisemisesta on kulunut lähes vuosi. Olemme kuitenkin yhä olemassa, mutta aikaa Limepippurille ei ole ollut. Ohjeita, jotka olisi saatava tänne talteen, on vaikka kuinka. Tässä niistä kaksi, valkosuklainen versio Belle Baie -blogista bongattu ja tummempi versio löytyy Kädenvääntöä- ja Oi ihana turhamaisuus -blogeista.

Valkoinen mutakakku 


3 kanamunaa 

2 dl sokeria - laitoimme noin 1,5 dl
150 g voita 
150 g valkosuklaata 
3 1/2 dl vehnäjauhoja 
2 tl vaniljasokeria 
(2 rkl appelsiinimehua) - laitoimme maitoa

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata voi ja sekoita mukaan valkosuklaa. Sekoita vatovasti voisuklaaseos munasokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti mukaan taikinaan. Lisää lopuksi taikinaan nesti.


Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan noin 22-24 cm:n vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia. 


Anna kakun kannattaa vetäytyä yön yli ja koristele kakku esimerkiksi marjoilla, kermavaahdolla ja/tai tomusokerilla.



Maailman helpoin mutakakku

3 dl sokeria
1, 5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
150 g voisulaa
2 munaa
puolikas suklaalevy

(pähkinöitä oman maun mukaan)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Riko munat rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasva-munaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.

Leikkaa suklaa pieniksi palasiksi ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää taikinaan halutessasi myös pähkinöitä. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista kakkua noin 20 minuuttia 200 asteessa. 

Ei kommentteja: