torstaina, toukokuuta 06, 2010

Tomaatti-anjovispiirakka

Koti ja keittiö-lehden nettisivuilta löytynyt piirakkaohje on houkutellut jo kauan, mutta vasta nyt oli aikaa ja tarvetta kokeilla sitä. Maukas, vaikkakin hieman pelkistetympi olemus kuin mihin on perinteisemmissä kermaviileillä, munamaidoilla tai paksuilla juustokerroksilla kuorrutetuissa piirakoissa on tottunut.

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1/2 tl suolaa
2 tl kuivattua timjamia
125 g voita tai margariinia

Täyte
6 luumutomaattia - laitoimme tavallisia noin 4 kpl
3 valkosipulinkynttä
6 anjovisfileetä - laitoimme purkillisen (100 g)
ripaus suolaa - ei juurikaan vaadi, erityisesti jos anjoviksia laittaa koko purkillisen
rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
ripaus sokeria tai hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 dl pinjansiemeniä

Sekoita vehnäjauhot, juustoraaste ja mausteet. Nypi joukkoon voi. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan. Pistele ja laita halutessasi foliosuikaleet reunoille tueksi. Esipaista pohjaa uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Viipaloi tomaatit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, leikkaa anjovikset pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Levitä tomaattiviipaleet ja anjovikset piiraspohjan päälle. Ripottele päälle hienonnettu valkosipuli ja muut mausteet sekä pirskota päälle viinietikkaa ja oliiviöljyä. Ripottele päällimmäiseksi pinjansiemenet. Paista piirasta vielä uunissa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja: