Pääsiäispyhien ruokaohjeeksemme valikoitui Pirkan gremolatalohi ja sienikastike. Hieman ohjetta mukaillen syntyi todella maukas kalaruoka. Kuvaa itsessään ei juurikaan kannata tuijotella, sillä se ei tee oikeutta ruoan maistuvuudelle.
(4 annosta)
4 kpl lohimedaljonkeja tai noin 600 g lohifilettä
1 rkl sitruunanmehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 prk ruokakermaa
Gremolata
1 rkl raastettua sitruunankuorta
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
2 rkl sinappia
Sienikastike
1 tlk (184/110 g) kanttarelleja
2 1/2 dl vettä
2-3 salottisipulia
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Sekoita gremolatan ainekset keskenään. Nosta kala laakeaan ja voideltuun uunivuokaan ja mausta se sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä pinnalle gremolataseos ja kaada reunoille ruokakerma. Kypsennä 200 asteessa noin 20-30 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.
Kalan kypsyessä uunissa, valmista sienikastike. Huuhtele sienet ja hienonna kuoritut sipulit. Kuullota pannulla voissa sipulisilppu ja sienet. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja lisää joukkoon vesi ja kerma vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna hautua noin 5 minuuttia ja mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla.
Tarjoa gremolatalohi sienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti