Tuorejuustobrownieskakku
4 munaa
4 dl sokeria
200 g voita
250 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1/2 rkl pikakahvijauhetta
Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 valkuainen
Vaahdota sokeri ja munat. Sulata voi ja suklaa kattilassa ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja pikakahvijauhe keskenään. Lisää kuivat aineet ja voi-suklaaseos vaahtoon.
Kaada taikina halkaisijaltaan noin 30 cm:n irtopohjavuokaan.
Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja valkuainen tasaiseksi. Lisää täyte taikinan päälle. Halutessasi voit marmoroida pinnan esimerkiksi veitsen kärjellä.
Paista 175 asteessa noin 50 min tai kunnes kakku on kypsää.
*******
Suklaa-tuorejuustokakku
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
Täyte
400 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
2 munaa
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Levitä 3/4 suklaataikinasta halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuokaan. Levitä päälle juustotäyte ja lisää päällimmäiseksi loput suklaataikinasta. Tee taikinan pintaan veitsellä kuvioita. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 35-45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti