keskiviikkona, syyskuuta 09, 2009

Kahvikissan banaanileivokset

Vielä jatketaan muutaman postauksen verran synttäritarjottavilla eli luvassa vielä lisää makeita leivonnaisia. Me testasimme vihdoinkin jo useastakin blogista löytyviä kahvikissan banaanileivoksia ja leivokset jakoivat ainakin perheessämme mielipiteet kahtia. Toisia siis varmasti miellyttävät, toisia eivät.

Mikäli rakastaa erityisesti kuorrutusta, kannattaa se tehdä ehdottomasti tuplana, sillä alla olevan ohjeen mukaisen määrän sai juuri ja juuri levitettyä pellilliselle.

Pohja
300 g margariinia tai voita
4 dl sokeria
5 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
4 banaania
1 dl vahvaa kahvijuomaa

Kuorrutus
4 dl tomusokeria
4 rkl kahvia (tai kahvilikööriä)

Koristeeksi
kahvinpapumakeisia tai jotain muita suklaakoristeita

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan soseutetut banaanit yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Sekoita notkea kuorrute tomusokerista ja kahvista ja levitä se kakkulevylle. Leikkaa levy paloiksi ja viimeistele kahvinpapumakeisilla tai nonparelleilla. Jos käytät nonparelleja, ripottele ne pintaan heti kuorrutteen levittämisen jälkeen.

Ei kommentteja: