tiistaina, kesäkuuta 10, 2008

Raparperiä ja omenaa kiisselissä

Kiireenkin keskellä olemme yrittäneet tähän saakka bloggailla säännöllisesti, mutta nyt valmistautuessamme siirtymään ikiomasta keittiöstä vuokrakeittiöön, ja kaiken lisäksi vielä tutustuessamme ja valitessamme uuden kodin keittiötä, bloggailuun ei ole riittänyt aikaa. Keittiössämme on kyllä touhuiltu, joten raportoitavaa on, mutta nyt tahti väkisinkin hidastuu. Muutto- ja rakennuspuuhien lisäksi aikaamme vaatii myös valmistautuminen esikoisen syntymään; hänellekin kun pitäisi hieman tavaroita hankkia. Uudet tuulet puhaltavat siis perheessämme tulevina kuukausina oikein kunnolla.

Raparperikauden ollessa käsillä, löysimme Vilijaanan blogista herkullisen kiisseliohjeen.


1 l vettä
3 dl omenapaloja
3 dl raparperipaloja
sokeria
3-4 rkl perunajauhoja
kanelia
vaniljasokeria

Keitä raparperi- ja omenapalat kiehuvassa vedessä pehmeiksi. Lisää sokeria oman mielen mukaan. Nosta kattila liedeltä. Sekoita perunajauhot vesi- tai mehutilkkaan ja lisää seos joukkoon koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja anna kiisselin pulpahtaa. Lisää kiisseliin mausteiksi kanelia ja vaniljasokeria.

Nauti esimerkiksi kermavaahdon kanssa.

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Oi, onnittelut suurista muutoksista!