lauantaina, toukokuuta 03, 2008

Kinkku-kasvispiirakka

Kun vieraat ilmoittavat yllättäen tulostaan, täytyy joskus improvisoida ja valmistaa tarjottavaa niistä aineksista, joita kaapista löytyy. Jääkaapin tyhjennyspiirakaksi muotoutui viime viikkoisille vieraille kinkku-kasvispiirakka, joka osoittautui maukkaaksi niin vieraiden kuin isäntäväen mielestä.

Piirakan täytteen ainesosien määrät ovat pääosin summittaisia, joten piirakkaa tehtäessä kannattaa kuunnella omia makumieltymyksiä. Lisäksi piirakkamme oli pienen tovin liian kauan uunissa ja sai näin aavistuksen ruskeamman pinnan kuin oli tarkoitus. Täyte pysyi kuitenkin onneksi mukavan kosteana ja mehevänä.

Pohja
1 dl vettä
1/4 pkt hiivaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl basilikaa
2 1/2 dl hiivaleipäjauhoja

Täyte
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
1/2 kesäkurpitsaa
1 paprika
1 rkl öljyä
noin 100 g kinkkusuikaleita
suolaa
mustapippuria
1 tl basilikaa
1 tl persiljaa
200 g Koskenlaskija paprika -sulatejuustoa
2 munaa

Liota haaleaan veteen hiiva ja lisää joukkoon muut pohjan ainekset. Vaivaa taikina tasaiseksi niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Kauli taikina jauhotetulla leivinalustalla halkaisijaltaan 26-28 cm:n piirasvuokaan sopivaksi. Kohota taikinaa liinan alla täytteen valmistamisen ajan.

Paista hienonnettuja sipuleita ja suikaloituja kasviksia öljyssä kuumalla pannulla sekoitellen muutama minuutti. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja mausteet. Lisää joukkoon sulatejuusto sekoitellen niin kauan, kunnes juusto on sulanut. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna täytteen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon haarukalla vatkatut munat. Kaada täyte vuokaan ja paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 35 minuuttia.

Ei kommentteja: