Olemme onnistuneet melko hyvin parantamaan tapamme viime aikoina kalan syömisessä. Aivan loistava sein kuorrute syntyy peston, hapankorpun ja sitruunan yhdistelmästä. Pestoseitä täydensi uunissa kypsennetyt peruna- ja bataattiviipaleet.
Pestokuorrutettu sei
(4 annosta)
öljyä
tilliä
persiljaa
400 g seitä
suolaa
mustapippuria
1-2 dl pestoa
1/2-1 dl hapankorpun muruja
1/2-1 dl sitruunanmehua ja vettä
Voitele uunivuoan pohja öljyllä ja ripottele pohjalle tilliä ja persiljaa. Mausta sei suolalla ja pippurilla ja nosta vuokaan. Levitä kalan päälle pesto ja hapankorppumurut. Kaada päälle sitruuna-vesiseos. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Peruna- ja bataattiviipaleet
Perunoita
Bataattia
Oliiviöljyä
Mausteita, kuten suolaa, sitruunapippuria, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta
Viipaloi kuoritut perunat ja bataatit ja sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Paista leivinpaperin päällä pellillä 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti