tiistaina, huhtikuuta 08, 2008

Pestosei peruna- ja bataattiviipaleiden kera

Olemme onnistuneet melko hyvin parantamaan tapamme viime aikoina kalan syömisessä. Aivan loistava sein kuorrute syntyy peston, hapankorpun ja sitruunan yhdistelmästä. Pestoseitä täydensi uunissa kypsennetyt peruna- ja bataattiviipaleet.

Pestokuorrutettu sei
(4 annosta)

öljyä
tilliä
persiljaa
400 g seitä
suolaa
mustapippuria
1-2 dl pestoa
1/2-1 dl hapankorpun muruja
1/2-1 dl sitruunanmehua ja vettä

Voitele uunivuoan pohja öljyllä ja ripottele pohjalle tilliä ja persiljaa. Mausta sei suolalla ja pippurilla ja nosta vuokaan. Levitä kalan päälle pesto ja hapankorppumurut. Kaada päälle sitruuna-vesiseos. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Peruna- ja bataattiviipaleet

Perunoita
Bataattia
Oliiviöljyä
Mausteita, kuten suolaa, sitruunapippuria, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta

Viipaloi kuoritut perunat ja bataatit ja sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Paista leivinpaperin päällä pellillä 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja: