sunnuntai, helmikuuta 03, 2008

Papadumit juustokuminalla maustettuna

Aakkosleivonnassa vuorossa olevissa toisissa juustoisissa leivissä juuston rooli oli pelkästään mausteen nimessä eli juustokuminassa, jota myös roomankuminaksi tai jeeraksi kutsutaan. Juustokuminalle ei ole itse asiassa mitään tekemistä juuston kanssa.

Papadum on puolestaan intialaiseen keittiöön keskeisesti kuuluva leipä, joka usein syödään dipaten esimerkiksi mango chutneyhin tai raitakastikkeeseen.

3 dl vehnäjauhoja
1 tl juustokuminaa jauhettuna
2 mm suolaa
2 mm leivinjauhetta
1 dl vettä
2 rkl öljyä
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria tai 2 tl kuivattua korianteria

Sekoita kulhossa jauhot, juustokumina, suola ja leivinjauhe. Lisää vesi, öljy ja korianteri ja vaivaa ainekset nopeasti taikinaksi.

Leivo taikina tangoksi jauhotetulla leivinalustalla. Jaa tanko 12 yhtä suureen osaan ja kaaviloi palat ohuiksi, pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 18 cm:n leiviksi.

Kypsennä leipiä leivinpaperilla päällystetyllä pellillä uunin keskitasolla 275 asteessa 2-3 minuuttia. Jäähdytä leivät ristikolla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Härrekuu, papadumeja voi siis tehdä itsekin?! Miten en ole tätäkään ennen tajunnut. Pakko kokeilla, josko olisivat parempia kuin ne kaupan "lähes valmiit" papadumit.

Anonyymi kirjoitti...

Matleena, lähes kaikkeahan voi tehdä itse :)

Kaupan papadumeista ei ole kokemusta, mutta nämä itse tehdyt ainakin maistuivat meistä todella hyville.

Anonyymi kirjoitti...

Linssijauhoihin tehdään yleensä, ja ei tule vatsapuruja👍