perjantaina, joulukuuta 14, 2007

Vuohinen kanapasta

Tämä viikko on mennyt hieman matkasta toipuessa eikä keittiössämme ole juurikaan hääräilty. Tänään kuitenkin löytyi taas intoa ja energiaa ruoan laittoon, eikä suotta, sillä vuohinen kanapasta oli loistava perjantai-illallinen.

1 munakoiso
1/2 dl öljyä

300 g broilerinsuikaleita
1 punasipuli
400 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa (säilyke)
kourallinen tuoretta basilikaa
1/2 pötköä vuohenjuustoa
suolaa
pippuria
sitruunapippuria

250 g tuorepastaa
2-4 rkl aurinkokuivattua tomaattia

Kuutioi munakoiso, sekoita kuutioiden joukkoon öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kypsennä munakoison pehmetessä broilerinsuikaleet ja kuullota sen jälkeen ohueksi silputtu punasipuli öljytilkassa. Sekoita punasipulien joukkoon kypsennetyt broilerit, tomaattisäilykkeet, silputtu basilika ja osa (noin puolet) vuohenjuustosta kuumentaen kastike niin, että juusto sulaa. Mausta ja tarkista maku.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele kastike ja munakoisokuutiot kypsään, kuumaan ja valutettuun pastaan. Jaa pasta annosvuokiin tai yhteen isoon uunivuokaan ja laita päälle vuohenjuustoviipale. Kuumenna uunissa 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut. Lisää annoksen päälle pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja basilikan lehtiä ennen tarjoilua.

Lime korvasi vuohenjuuston mozzarellalla, mutta totesi kuitenkin vuohista versiota maistettuaan, että se oli täyteläisempää. Ei suostunut kuitenkaan myöntämään, että vuohinen versio oli selkeästi parempaa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tästä tuskin pääsee ohi kokeilematta =)

Anonyymi kirjoitti...

Voipi olla että olen turhan pedantti kun käytän reseptejä ensimmäistä kertaa mutta mitä pitäis sitteni lopuksi tehdä niille munakoisoille? Heittää pois vai, heh heh?

Mutta hyvältä siis vaikuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Munakoisot sekoitetaan pastan kanssa sekaisin samaan aikaan muiden ainesten kanssa. Täytyypä korjata postausta, kiitos tarkkaavaisuudesta!

Anonyymi kirjoitti...

No niinpä tietenkin, tyhmä minä! Mutta itse laitoksesta tuli syntisen hyvää ja loistava lisäbonus on että jää vuohenjuuston loput seuraavan aamun aamiaiselle nautittavaksi...

Anonyymi kirjoitti...

Testasimme perjantaina tätä reseptiä ja sitten sitä kauraista puolukkatorttua. Molemmat maistuivat ihanalta. MaalaisMummokin tykkäsi, vaikka serkun kaveri oli epäillyt, ettei näin eksoottiset maut kelpaa. :)

Muutenkin teillä on herkullisen näköisiä reseptejä paljon. Tulen vierailemaan täällä samoissa merkeissä jatkossakin.