Aloitimme viikon ruoalla, jonka vuoksi jouduimme jopa lisäämään uuden kategorian. Tämä selvästikin osoittaa sen, että keittoja ei valmistu kovinkaan usein liedellämme, mikä on harmi, sillä sosekeitot ovat usein niin maukkaita ja helppotekoisia. Samettisen pehmeä valkosipulikeitto oli hyvä aloitus tälle projektille.
2 kokonaista valkosipulia (noin 20 kynttä)
3 sipulia
7 jauhoista perunaa
2 rkl öljyä
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1/2 tl rosmariinia
suolaa
Kuori ja lohko valkosipulit, sipulit ja perunat. Kuumenna öljy katilassa, vähennä lämpöä ja kuullota valkosipulit ja sipulit pehmeiksi, mutta älä ruskista niitä. Lisää kiehuva vesi, liemikuutiot sekä perunalohkot. Mausta tomaattipyreellä ja rosmariinilla. Anna keiton kiehua noin puoli tuntia ja soseuta sauvasekoittimella.
2 kommenttia:
Kuulostaa ja nayttaa hyvalta, taytyy kokeilla :)
Hyvä resepti! Lisäsin vielä vähän kermaa ja koskenlaskija-juustoa, ja kyse oli kuulemma jo gorumet-tason keitosta :)
Lähetä kommentti