sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Luumu-jogurttipiirakka

Kaarina Roinisen ohjeille on moni blogikokki antanut kehuja, joten mekin olemme kiikuttaneet kirjastosta hänen kirjojaan. Miltä kuulostaa esimerkiksi suklainen limettitorttu, rahka-valkosuklainen marjatorttu tai puolestaan suolaisen makeat piparileivokset joulua odotellessa? Iloisen leipojan kirjasta löytynyt luumu-jogurttipiirakka oli ainakin maukasta.

Pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2-1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl vaniljajogurttia

Päälle
6 isoa luumua - 10 pientä luumua

Pinnalle
2 dl vaniljajogurttia
1 muna
1/4 tl inkivääriä
1/2 dl sokeria

Sekoita pohjan kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon muna, margariini ja vaniljajogurtti. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Levitä taikina voideltuun halkaisijaltaan noin 24-26 cm:n piirakkavuokaan. Halkaise luumut ja poista kivet, viipaloi tarvittaessa, jos käytät isoja luumuja. Levitä luumunpuolikkaat pohjataikinan päälle. Kaada päälle jogurttiseos. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia.

Täytteestä voit halutessasi tehdä myös valkosuklaisen korvaamalla pinnalle tulevan sokerin 100 grammalla valkosuklaata. Tällöin aloita piirakan teko pinnalle tulevasta täytteestä. Kuumenna kattilassa 1 dl jogurttia ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon sitten loput jogurtista, muna sekä inkivääri.

Luumujen tilalta piirakkaan sopivat myös esimerkiksi omenat tai kirsikat.

Ei kommentteja: