lauantaina, lokakuuta 13, 2007

Hunajainen taatelileipä

Keittiössämme on tosiaan leivottu leipää viime aikoina melko tiiviiseen tahtiin. Arki-illan syömisemme keskittyvät paljolti leipään ja tämän vuoksi olemme yrittäneet tehdä mahdollisimman erilaisia leipiä. Olemme suunnitelleet, että nyt olisi kuitenkin aika pitää tauko leipäleivonnassa, jotta tulisi tehtyä enemmän myös muunlaista syötävää.

Taateli-hunajaleipä oli loistavan maukasta ja makeaa leipää ja tämän leivän kohdalla todella pitää miettiä, onko kyse suolaisesta vai makeasta leivonnaisesta. Maussa korostuvat ennen kaikkea makeat taatelit.

1 rkl voita voiteluun
250 g vehnäjauhoja
75 g hiivaleipä- tai grahamjauhoja
1/2 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
3 rkl öljyä
3 rkl juoksevaa hunajaa
75 g kuivattuja taateleita pilkottuna
2 rkl seesaminsiemeniä

Voitele vuoka voilla. Sekoita kulhossa jauhot, suola ja kuivahiiva. Kaada joukkoon vesi, öljy ja hunaja. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on notkeaa. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi eli noin tunti.

Alusta taikinan sekaan taatelit ja seesaminsiemenet. Muotoile taikina ja siirrä vuokaan. Anna taikinan kohota vielä 30 minuuttia liinan alla. Paista uunin alatasossa 200 asteessa 25 minuuttia. Jäädytä leipä ritilällä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Kiitos ohjeesta! Oli muuten aivan mielettömän hyvää. Hunaja loppui kesken (ja se määrä muutenkin pelotti) ja laitoinkin tupla-annokseen 2rkl hunajaa, 1 rkl fariinisokeria. Leipä oli näilläkin määrillä makea.
Uunin alalämmöllä pohjasta tuli turhan tumma. Ihana ohje!

Mirjami