sunnuntai, elokuuta 05, 2007

Omenacarpaccio

Eri sivustoilta löytyy vaikka kuinka paljon mahtavia ideoita ruoanlaittoon. Yksi näistä löydöistä oli basilikalla ja limellä maustetusta jogurttijäätelöstä sekä rommilla ja mintulla maustetuista omenoista koostuva omenacarpaccio. Kyllä Naisen Sydän tietää mikä on sydämelle hyväksi. Basilika sopi erinomaisesti maustamaan jogurtijäätelöä ja jäätelö puolestaan pehmensi raikkaan kirpeän mojiton makua. Erinomainen kesäpäivän herkku.

Omenacarpaccio
(neljä annosta)

Jogurttijäätelö
7 dl vaniljajogurttia
3 limen raastettu kuori ja mehu
15-20 basilikanlehteä
2 tl sokeria

Sekoita jogurttiin
raastettu limen kuori ja puristettu mehu, pilkotut basilikan lehdet ja sokeri. Sekoita hyvin ja jäädytä pakastimessa välillä jäätymisen aikana sekoittaen.

Mojito
1/2 dl sokeria
2 rkl vettä
3 cl rommia
3 limen raastettu kuori ja mehu
4 omenaa
1 ruukku minttua

Keitä sokeri vesitilkassa ja lisää jäähtyneeseen seokseen rommi. Sekoita sauvasekoittimella
joukkoon pilkottu minttu, limen raastettu kuori ja mehu. Kuori ja paloittele omenat pieniksi kuutioiksi ja lisää seos omenoiden joukkoon. Anna vetäytyä noin tunti ja tarjoa jogurttijäätelön kanssa.

Ei kommentteja: