keskiviikkona, heinäkuuta 11, 2007

Broileri-kasvisvartaat kesäkurpitsapedillä

Tämän kesän ensimmäiset grillatut vartaat tehtiin kasviksista ja mukaan kaveriksi laitettiin broileria. Grillauskastikkeen maku oli mukavan suolainen ja kokonaisuutta täydensi vielä sitruunaisella kastikkeella valellut pariloidut kesäkurpitsat.

Broileri-kasvisvartaat

4 broilerin fileepihviä
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
5 herkkusientä
5 salottisipulia

Grillauskastike

1 dl soijakastiketta
1 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 dl sokeria

Keitä kastikeaineksia ilman kantta, kunnes noin kolmannes nesteestä on haihtunut. Puolita herkkusienet ja salottisipulit sekä paloittele muut ainekset noin 4x4 cm:n kokoisiksi paloiksi. Kokoa vartaat niin, että jokaiseen vartaaseen tulee kaikkia aineksia. Sivele vartaat kastikkeella ja anna maustua sen aikaa, kun grilli lämpenee.

Grillaa kypsiksi ja sivele vartaat vielä lopuksi kastikkeella ennen niiden nauttimista. Tarjoa esimerkiksi kesäkurpitsasalaattipedillä.

Kesäkurpitsasalaatti

2-3 pientä kesäkurpitsaa
1/2 sitruunaa
1/4 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus chilijauhetta
1-2 valkosipulinkynttä
(1 dl minttua)

Pariloi juustohöylällä ohueksi viipaloidut kesäkurpitsat ilman rasvaa niin, että viipaleet saavat hieman väriä. Nosta viipaleet limittäin lautaselle. Sekoita sitruunasta puristettu mehu ja oliiviöljy. Lisää seokseen mausteet ja puristetut valkosipulinkynnet. Kaada kastike kesäkurpitsojen päälle. Pinnalle voit halutessasi ripotella vielä hienonnettua minttua.

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Ihanan pedin olette vartaille sijanneet. Vuodetarpeet lienevät herkkua ilman lepääjiäkin?

Pippuri kirjoitti...

Kiitos, peti oli kyllä maistuva. Kastike sopi loistavasti kesäkurpitsoihin, mutta yksistään kesäkurpitsoista ei riittäisi kuin alkupalaksi.