sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Vaniljainen mansikka-raparperipiirakka

Jälleen kerran oli etsinnässä resepti, jonka kautta voisimme hyödyntää vanhempiemme raparperivarastoja ja Vilijaanalta löytyikin idea vaniljaiseen piirakkaan, jossa yhdistyvät oiva makupari, mansikka ja raparperi.


Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
1 muna

Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja lisää joukkoon margariini, maito ja muna hyvin sekoittaen. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte
4 dl raparperipaloja
3 dl mansikoita
tilkka vettä
maun mukaan sokeria
1 pss vaniljakastiketta ohjeen mukaan valmistettuna
1 muna

Keitä raparperipaloja ja mansikoita hetki vesitilkassa ja mausta sokerilla. Kaada jäähtynyt raparperi-mansikkaseos piirakkapohjalle. Valmista vaniljakastike ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon vielä muna. Kaada vaniljakastikepiirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 40-45 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniisti väriä.

Piirakan täytyi ihan oikeasti olla hyvää, sillä harvoin Pippuria nähdään syömässä yli neljäsosaa piirakasta kertaheitolla.

2 kommenttia:

Hulimuntteri kirjoitti...

Kivan näköinen blogi teillä! Ilmeisesti tämä 'Mihin käytän kaiken raparperin'-villitys on ihan yleinen. :) Olen kanssa kokeillut monen sorttista ohjetta raparperista. Ihan hyviä uusiakin olen löytänyt. Vanhan, klassikkopiirakkani ohje löytyy blogistani edellisen kuun kohdalta. Kokeilemisen arvoinen, sanoisin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hulimuntteri! Olen huomannut, että monilla muillakin on tosiaan samanmoinen raparperinhävitysurakka käynnissä. Melkoisen piristävää on kyllä löytää ja kokeilla uusia ohjeita; syöjiä saisi vain olla enemmän kuin kaksi. : )

Käymme poimimassa piirakkaohjeesi talteen ja otamme kokeiluun.