Pippurin suurta herkkua ovat kaikki pieni naposteltava, erityisesti suolaiset pikkusyötävät. Lime sitten puolestaan keskittyykin makeampiin syötäviin.
Omatekoiset sipsit
Omatekoiset sipsit ovat hyvä vaihtoehto kaupan sipseille etenkin silloin, kun niitä ruoskuttaa vain sen takia, että jotakin hyvää on kiva rouskuttaa. Idea itsetehtyihin sipseihin löytyi Miksun blogista.
400 g (noin 3-4 kpl) perunoita
1 rkl viinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
mausteita maun mukaan, esimerkiksi sipuli-, valkosipuli-, paprikajauhetta, pippuria, suolaa/aromatia, grillimaustetta
Kuori perunat tai pese ne hyvin ja viipaloi ne ohuiksi, yhtäpaksuiksi viipaleiksi. Sekoita perunaviipaleisiin etikka, öljy ja mausteet. Levitä viipaleet tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kypsissä lastuissa näkyy ruskeita laikkuja, mutta varo polttamasta sipsejä. Jos viipaleet ovat eripaksuisia, vaarana on, että osa on jo mustia siinä vaiheessa, kun toiset vasta saavat väriä pintaan. Ota pelti uunista ja anna lastujen jälkikypsyä kuumalla pellillä.
....................................................................................................
Marinoitu vuohenjuusto
Oliivia on laittanut vuohta liemeen ja sitä oli meidänkin kokeiltava. Lime ei kyllä vuohta suostu suuhunsa laittamaan, mutta Pippuri ystävystyi marinoidun vuohen kanssa heti. Ohje on alunperin Herkut.net-sivuilta.
200 g vuohenjuustoa kuutioituna
6 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 viipaloitu valkosipulin kynsi
kuivattua timjamia tai rakuunaa
Sekoita marinadin ainekset ja kaada juustokuutioiden päälle. Heiluttele varovasti, että marinadia tarttuu kaikkiin kuutioihin. Marinoi jääkaapissa yön yli tai kauemminkin, mutta älä kuitenkaan yli kolmea vuorokautta.
....................................................................................................
Tsatsiki
Tsatsikia yhdistetään meidän keittiössä moneen muuhunkin kuin pelkästään kreikkalaiseen ruokaan. Vielä emme ole onnistuneet tekemään niin täydellistä tsatsikia kuin mitä Kreikassa saamme, mutta olemme jo lähellä. Tarkkoja määriä ei ole meillä tähänkään ohjeeseen, vaan summissa aineksia yhdistellään ja sitten makua tarkistellaan.
maustamatonta jogurttia (partaäijä kaikkein parasta)
kurkkua
valkosipulia
suolaa/aromatia, musta-/lime-/sitruunapippuria
loraus oliiviöljyä
(loraus viinietikkaa)
Pese, kuori ja raasta kurkku. Purista nyrkissä kurkkuraasteesta neste pois. Jos käytät jogurttina esim. bulgarian jogurttia, valuta siitä vesi pois suodatinpaperissa. Partaäijälle ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä. Sekoita kurkku, jogurtti, puristettu valkosipuli ja mausteet. Lisää halutessasi loraus oliiviöljyä ja viinietikkaa.
4 kommenttia:
Pippurin ystävyys suolapalojen kanssa kuulostaa tutulta, itse olen samaa heimoa ;)
Noita sipsejä pitää kyllä kokeilla! Oletteko kokeilleet mikrossa valmistettavia sipsejä? Niihin ei tule ollenkaan rasvaa, vain mausteita ja perunaa. Monissa lontoonkielisissä ruokablogeissa niitä on kokeiltu ja tykätty kovasti. Itsellä nekin on vielä kokeilematta...
Ai niin, vielä toinen juttu:
Keittiönne on haastettu:
1) Osallistu Toukokuun ruokahaasteeseen osoitteessa: http://monkeyfood.net/toukokuun-ruokahaaste/
2) Haasta kisaan ainakin yksi bloggaaja, jonka haluat mukaan kokkaamaan.
Kauan eläköön bloggaus, kokkaus ja reilu kilpailu!
Nyt herahti vesi kielelle... Nuo mikrossa tehdyt rasvattomat sipsit olisi ihan täydellisen kuuloisia Pippurin suolapala-addiktiin. Jos jollakin on tai tietää, mistä löytyy, valmistusohje, saa vinkata. :)
Kiitos Oliivia haasteesta! Se on blogikeittiömme ensimmäinen ruokahaaste; saa nähdä, miten selviydymme.
Tässäpä linkki niihin sipseihin:
http://bakingsheet.blogspot.com/
2005/11/healthy-potato-chips.html
Kokeilkaapa niin minäkin pääsen ihastelemaan, miten se toimii ;)
Lähetä kommentti