maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Persikkajää

Viime viikkoisiin persikkaisiin kokeiluihimme kuuluu persikkaisen kääretortun ohella persikkajää, joka oli varsin raikas ja kevyt jälkiruoka. Tuulentuvasta löytyi hyvä ohje, jossa oli alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna vähennetty sokerin määrää.


2 prk (á 425/240 g) persikoita
1 1/2 dl persikoiden lientä
2 tl sitruunamehua

Soseuta valutetut persikat. Kiehauta persikkaliemi kattilassa. Lisää persikkasose ja sitrunamehu kuuman persikkaliemen sekaan ja vatkaa kuohkeaksi.

Kaada seos matalaan pakastusrasiaan ja jäädytä pakastimessa puolikovaksi. Kaada seos kulhoon ja vatkaa uudelleen muutama minuutti. Kaada seos takaisin pakastusrasiaan ja jäädytä kauttaaltaan. Siirrä jääkaappiin pehmenemään puolisen tuntia ennen tarjoamista ja pyöritä jäätelökauhalla palloiksi. Kastikkeena voit tajota esimerkiksi soseutettua mansikkaa.

Vinkki:
Persikkajää pysyy paremmin paikallaan tarjoilulautasella, kun ripottelet tarjoilulautaselle siivilän avulla hieman tomusokeria.

1 kommentti:

Polkkapossu kirjoitti...

Ja ihan tavallinen kidesokerikin pitää pallon paikallaan :D