Finfoodin keittokirjasta löytyy monia hyvältä tuntuvia ohjeita niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin. Tämä mustikkainen juustotorttu on yksi niistä.
Epäonnistuimme hieman pohjan teossa, sillä leikatessa se ei pysynyt oikein kuosissa. Rasvassa ei kannata siis ainakaan säästellä. Pohjan voi korvata myös perinteisemmällä keksimurupohjalla, mutta myslipohja on kuituisempi ja terveellisempi vaihtoehto. Torttu oli kuitenkin kaikesta huolimatta maukas ja raikas ja soveltuu mielestämme niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksikin.
Pohja
3 dl mysliä
30 g sulatettua margariinia
Täyte
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
250 g maitorahkaa
100 g sitruunanmakuista tuorejuustoa
1 dl sokeria
Pinnalle
4 dl mustikoita
1 dl vadelmia
Pingota leivinpaperi irtopohjaisen vuoan pohkalle. Murskaa mysli monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista ne vedestä pois ja liuota kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri ja liivateseos. Levitä täyte myslipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.
Levitä mustikat ja vadelmat täytteen päälle ja irrota kakku vuoasta. Voit koristella kakun esimerkiksi sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti