Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti
Luumutomaatteja
Suolaa myllystä
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä
Hunajaa
Timjamia (tuoretta tai kuivattua)
Mozzarellaa
Rucolaa
Halkaise luumutomaatit ja sekoittele niitä kulhossa suolan, pippurin, öljyn, hunajan ja timjamin kanssa. Lado maustetut tomaatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda uunissa 180 asteessa 35-40 minuuttia.
Nostele hieman jäähtyneet tomaatit vadille ja lado päälle mozzarellasiivuja ja rucolaa.
Balsamicosiirappi
1 dl balsamiviinietikkaa
1/2 dl vettä
1 dl sokeria
Kiehauta ainekset kattilassa ja keitä miedosti poreillen noin 20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Valuta siirappia salaatin päälle.
Tämän reseptin mukaan tehtynä siirappia tulee aika suuri annos, joten puoletkin määristä riittää hyvin.
Nämäkin ohjeet löytyivät Topi-keittiöiden sivuilta.
1 kommentti:
Kuulostaapa hyvältä tuo paahtaminen, täytyykin laittaa kokeilulistalle.. ;)
Ja jos se on ok, niin laitan linkin blogiinne sivuilleni?
Lähetä kommentti