keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2007

Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti balsamicosiirapilla

Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti

Luumutomaatteja
Suolaa myllystä
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä
Hunajaa
Timjamia (tuoretta tai kuivattua)
Mozzarellaa
Rucolaa

Halkaise luumutomaatit ja sekoittele niitä kulhossa suolan, pippurin, öljyn, hunajan ja timjamin kanssa. Lado maustetut tomaatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda uunissa 180 asteessa 35-40 minuuttia.

Nostele hieman jäähtyneet tomaatit vadille ja lado päälle mozzarellasiivuja ja rucolaa.

Balsamicosiirappi
1 dl balsamiviinietikkaa
1/2 dl vettä
1 dl sokeria

Kiehauta ainekset kattilassa ja keitä miedosti poreillen noin 20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Valuta siirappia salaatin päälle.

Tämän reseptin mukaan tehtynä siirappia tulee aika suuri annos, joten puoletkin määristä riittää hyvin.

Nämäkin ohjeet löytyivät Topi-keittiöiden sivuilta.

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä tuo paahtaminen, täytyykin laittaa kokeilulistalle.. ;)

Ja jos se on ok, niin laitan linkin blogiinne sivuilleni?